Proste, szybkie, sycące, naturalne? Oto przepis na porcję placków bananowych dla dwóch osób (około 15 placków).

Co potrzeba?

  • 4 banany,
  • dwie szklanki płatków owsianych,
  • dwie łyżki siemienia lnianego,
  • Garść suszonej żurawiny,
  • Cynamon,
  • 5 łyżek mleka roślinnego.

Banany rozgniatamy w mleku na papkę. Mieszamy z płatkami, siemieniem, żurawiną i cynamonem. Smażymy na oleju (najlepiej kokosowym, bo nadaje przyjemnego aromatu) z obu stron i zajadamy się porcją najlepszej energii!

MOC!

Przepis i inspiracja - Alicja Matuszkiewicz.

Dyskusja

CAPTCHA
To pytanie sprawdza czy jesteś człowiekiem i zapobiega wysyłaniu spamu.

Wysłane przez macik4aka (niezweryfikowany) w czw., 2016-08-25 10:55

Dobrze napisać, trudniej zrobić. Właśnie dziś sobie takie usmażyłem ( ja smażyłem takie malutkie płaskie placuszki ) i zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby upiec w piekarniku. Taki placek strasznie przywiera do patelni, a po usmażeniu ( nie trzymałem dłużej, po zbrązowieniu, żeby się nie zwęglił ) nie ma jednolitej konsystencji i się trochę rozlatuje. Nie trzymałem się ścisło receptury, bo nie miałem siemienia lnianego, za to trochę miodu dałem, bo lubię na słodko. Ogólnie nie jest zle. Pachnie pięknie, wygląda równie dobrze, a jak smakuje to się dowiem dopiero ok. 20.00, bo o 18:30 idę pobiegać :)