1. SMOOTHIE SZPINAKOWO-JABŁKOWE Z IMBIREM
Składniki:
- 1 banan
- 1 garść szpinaku
- 3 cm korzenia imbiru
- 1 łyżeczka miodu
- 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z jabłek
Przygotowanie:
Szpinak opłucz, banana obierz i pokrój na kawałki, imbir obierz i pokrój na plasterki. Wszystkie składniki wsyp do pojemnika blendera i wlej sok jabłkowy. Dokładnie zmiksuj na gładką konsystencję i dosłódź miodem do smaku.
2. SMOOTHIE MANGO-POMARAŃCZA
Składniki:
- 1 banan
- 1 mango
- 1 pomarańcza
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
Przygotowanie:
Mango umyj, obierz i obkrój miąższ od pestki. Banana, pomarańcze i mango pokrój na kawałki. Wszystkie składniki zmiksuj z sobą na jednolity płyn.
3. SMOOTHIE Z AWOKADO I OGÓRKA
Składniki:
- 1 ogórek (10cm)
- 1 awokado
- 1 limonka
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki soku z jabłek
Przygotowanie:
Ogórka i awokado umyj i obierz, usuń pestkę z awokado. Wyciśnij sok z limonki (ręcznie, w wyciskarce do cytrusów lub za pomocą widelca). Sok jabłkowy uzyskaj za pomocą sokowirówki (1/2 szklanki). Wszystkie składniki umieść w kieluchu blendera lub w thermomixie i dokładnie zmiksuj.
Smacznego!
Martyna Piątek
Dyskusja