Zebraliśmy najczęściej pojawiające się pytania odnośnie odżywiania przed i w trakcie maratonu. Specjalista High Level Center, Jagoda Podkowska odpowiada na najważniejsze aspekty związane z tym tematem i... oto efekty! Materiał jest owocem współpracy marki TrenerBiegania.pl oraz projektu High Level Center. Cel? Budowanie świadomości biegaczy nt. zdrowego treningu i dzielenie się najlepszej jakości wiedzą.

Dieta maratończyka - spis treści

  • Czym są żele energetyczne i dlaczego są tak ważne? 1:08
  • Na ile wystarcza nam energia zmagazynowana w naszym ciele? 2:22
  • Ile żeli powinniśmy spożyć w trakcie maratonu? 3:38
  • Jak żywieniowo powinien wyglądać idealny dzień maratończyka? 4:55
  • Co pić na trasie maratonu: izotoniki czy wodę? 8:27
  • Jakie znaczenie ma kolacja zjedzona dzień przed startem? 9:40
  • Dieta przed maratonem 10:10
  • Dieta przedmaratońska - czy oby na pewno jest skuteczna? 12:30
  • Przykłady dobrych węglowodanów złożonych 13:45
  • Jak przyzwyczajać organizm do żeli energetycznych? 16:05

 

 

Dyskusja

CAPTCHA
To pytanie sprawdza czy jesteś człowiekiem i zapobiega wysyłaniu spamu.

Wysłane przez ola (niezweryfikowany) w pon., 2017-04-03 08:38

Owsianka, bakalie, siemię lniane, owoce przed biegiem? Jak ktoś się stresuje to może się skończyć rozwolnieniem :P Błonnika powinno być mało przed startem, tak bezpieczniej ;)