Zebraliśmy najczęściej pojawiające się pytania odnośnie odżywiania przed i w trakcie maratonu. Specjalista High Level Center, Jagoda Podkowska odpowiada na najważniejsze aspekty związane z tym tematem i... oto efekty! Materiał jest owocem współpracy marki TrenerBiegania.pl oraz projektu High Level Center. Cel? Budowanie świadomości biegaczy nt. zdrowego treningu i dzielenie się najlepszej jakości wiedzą.
Dieta maratończyka - spis treści
- Czym są żele energetyczne i dlaczego są tak ważne? 1:08
- Na ile wystarcza nam energia zmagazynowana w naszym ciele? 2:22
- Ile żeli powinniśmy spożyć w trakcie maratonu? 3:38
- Jak żywieniowo powinien wyglądać idealny dzień maratończyka? 4:55
- Co pić na trasie maratonu: izotoniki czy wodę? 8:27
- Jakie znaczenie ma kolacja zjedzona dzień przed startem? 9:40
- Dieta przed maratonem 10:10
- Dieta przedmaratońska - czy oby na pewno jest skuteczna? 12:30
- Przykłady dobrych węglowodanów złożonych 13:45
- Jak przyzwyczajać organizm do żeli energetycznych? 16:05
Dyskusja