Naleśniki chyba dla każdego są smakiem dzieciństwa. Każdy może poczuć moc wspomnień smakowych niezależnie od wieku. Wystarczy zastosować prosty przepis. To również doskonały przepis na posiłek przed jak i po treningowy ze względu na dużą ilość węglowodanów.
Oto czego będziemy potrzebowali:
- 1 szklanki mleka ryżowego
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 1 łyżki miodu
- Zmiksowane płatki owsiane (około 3/4 szklanki) lub (jeśli jesteś na diecie wegatariańskiej) - 2 jajka.
- 1 łyżki oleju (ja używam kokosowego)[do smażenia]
Co robimy?
Mieszamy wszystkie składniki tak, aby uzyskać lejącą konsystencję. Jeśli widzimy, że nasze ciasto jest zbyt lejące dodajemy mąki. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy naleśniki. Z podanych składników wychodzi mi około 10 sztuk. Jemy z dżemem, syropem, serem, owocami lub czymkolwiek innym na co mamy akurat ochotę.
Smacznego!
Dyskusja